Digitalni Street Festival Sarajevo 2023

DOBRODOŠLI na prvi Digitalni Festival u Bosni i Hercegovini!

Sve što trebate je download aplikaciju proširene stvarnosti. Kada otvorite aplikaciju na vašem andorid uređaju uperite ga u fotografiju umjetničkog rada i podignite svoj ekran kako bi ga vidjeli u AR.

Kliknite na link za download. DIGITAL FEST AR APLIKACIJA na Google Play ili DIGITAL FEST TRIGGERS download from Drive.

Umjetnici: SAMUEL BARTLETT, PARKER BEAUDOIN WINGNUT, IRYNA CALINICENCO, SIGIED HIMAWAN YUDHANTO, MARTIN DOŠEK, REBECCA J. SQUIRES, GALINA BAKINOVA, DOMINIKA JEZEWSKA, ALISA TELETOVIĆ, MIRSAD HADŽIEFENDIĆ, JULIJA ZEBRA JANIULIENE, EDINA SELESKOVIĆ, BiH

Izabrani umjetnici predstaljaju svoje radove na otvorenom, u outdoor i online postavci, gdje grad Sarajevo postaje naša galerija. Svaki odabrani rad je uključen u aplikaciju proširene stvarnosti koja će omogućiti posjetiteljima da vide radove kroz trigere i QR kodove. Ovaj Digitalni Street Festival omogućuje umjetnosti da iziđe iz svojih uobičajenih granica i institucija, te pruža čudesno neočekivano otkriće koje budi ljude iz svakodnevice. Ovo je inovativan način za širenje raznolikosti – kulturne, filozofske, duhovne, čarobne, snažne i uzvišene. Digitalni Street Festival predstavlja oazu za umjetnost koja želi dosegnuti nove horizonte i publiku širom svijeta. Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo u partnerstvu sa Outdoor Aer Expo i Francuskim institutom u BiH.