Lumiart 2023

Lumiart 2023 je svjetlosni spektakl u Dubrovniku. Event Lab organizator je manifestacije i mnoštva instalacija koje će se moći vidjeti od večeras do nedjelje.

U galeriji našeg Ivana Pozniaka pogledajte čaroban svijet svjetla, kreativnosti i transformacije Festivala svjetlosti. Podsjetimo, okosnicu programa ovogodišnjeg izdanja Lumiarta čine zanimljive svjetlosne instalacije nagrađivanih umjetnika, interaktivne igrice, brojne projekcije i 3D mapping. Na svečanom otvorenju koje je započelo 3D mappingom dubrovačke tvrtke Pixel, prisustvovali su Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika te predstavnici sponzora, kao i mnogobrojna domaća i inozemna publika.

Iz bogatog programa organizatori izdvajaju instalaciju “Srce Europe” priznate bosanskohercegovačke umjetnice Edine Seleković koja je svoju karijeru gradila u SAD-u. Ova svjetlosna instalacija oponaša otkucaje srca zvukom i crvenim svjetlom koje se pali i gasi, a može se vidjeti na Peskariji.